Насловна Најновије Осим начелника општине Стари Град ухапшене још три особе

Осим начелника општине Стари Град ухапшене још три особе

122
0

У оквиру акције „Старт“, осим начелника сарајевске општине Стари Град Ибрахима Хаџибајрића, ухапшени су и Елмедин Kаришик, Сеид Хаџибајрић и Алма Дестановић, који су осмумњичени за кривична дјела организовани криминал, злоупотреба положаја или овлаштења, прање новца, те примање и давање дара.

Ибрахиму Хаџибајрићу додатно се на терет ставља и незаконито додјељивање некретнине особи са подручја Старог Града, од које је примио мито од 150.000 KМ, саопштено је из Тужилаштва Kантона Сарајево.

Ибрахим Хаџибајрић и Елмедин Kаришик, осумњичени су да су од 2019. до маја ове године организовали и руководили криминалном групом чији су чланови били Алма Дестановић, Сеид Хаџибајрић и друге особе.

Поједини чланови групе међусобно су комуницирали путем инсталиране апликације „Скај“, како би прикривали трагове и договарали извршење кривичних дјела.

Осумњичени су да су незаконито издавали у закуп паркинг просторе на подручју општине Стари Град, за најмање три фирме над којима су имали контролу и незаконито зарадили више стотина хиљада KМ.

У току је испитивање осумњичених у просторијама Министарства унутрашњих послова Kантона Сарајево.

Из кантоналног Туижилаштва јуче је саопштено да је акцијом обухваћено више од 10 физичких и правних лица осумњичених за организовани криминал и злоупотребе у вишемилионским износима.

Претреси су извршени на подручју сарајевских општина Стари Град, Ново Сарајево, Вогошћа и Илиџа, а том приликом је одузета документација, одређена количина новца, скупоцјени накит и неколико аутомобила.

ИЗВОРсрна, фото KLIX VIDEO/SCREENSHOT
Претходни текстВише од 300 Билећана на ходочашћу до манастира Острог
Сљедећи текстУхапшен отац осумњиченог за осмоструко убиство у Младеновцу