Насловна Најновије Осморо убијених у тржном центру у Даласу

Осморо убијених у тржном центру у Даласу

121
0

Наоружани нападач пуцао је у препуном тржном центру сјеверно од Даласа и убио осам људи, а ранио најмање седам, саопштила је полиција амеирчке државе Тексас.

Наоружаног нападача, за кога власти кажу да је дјеловао сам и чији мотив још није познат, убио је полицајац, након што је почео да пуца испред тржног центра „Ален премијум аутлетс“ у Алену, рекао је новинарима шеф градске полиције Брајан Харви.

Шеф ватрогасне службе Џон Бојд, изјавио је на конференцији за новинаре, да је његово одјељење одвезло у болнице најмање девет жртава са ранама од ватреног оружја.

„Двоје од тих људи умрло је у болници“, рекао је Бојд ноћас на другој конференцији за новинаре. Троје рањених је у критичном стању, а четири особе су стабилне.

Локални болнички центар саопштио је да су повријеђене особе старости од пет до 61 године.

Окружни судија Kолин Kрис Хил, похвалио је полицију и друге службе које су прве реаговале, али је изразио дубок гнијев према „онима који би чинили зло у нашој заједници, у нашем дворишту“.

У одвојеном догађају, полиција у оближњем граду Фриско, саопштила је да је евакуисала тржни центар „Стоунбријар“ касно синоћ, након што је примила извјештаје о пуцњави. Још није јасно да ли је до пуцњаве заиста дошло.

ИЗВОРСрна, фото WTOL
Претходни текстДанас претежно сунчано, крајем дана киша
Сљедећи текстАМС РС: Током дана очекује се појачан интензитет саобраћаја