Насловна Вијести Република Српска Осмочлана породица Бадњар добила топли дом: Додик на усељењу

Осмочлана породица Бадњар добила топли дом: Додик на усељењу

173
0
Осмочлана породица Његоша и Тајане Бадњар добила је кров над главом.

 

Трошни и неуслован стан на Поповом Мосту замијенили су новим у Броду на Дрини. Пет кћеркица и недавна принова, син Никола, коначно су дочекали да осјете топлину дома, јавља АТВ.

– Ово је наша нова соба, много нам је лијепо, драго нам је што смо је добили, имамо много више простора за игру и учење – каже Милица Бадњар.

Његош Бадњар каже да су живјели у веома лошим условима.

– Живјели смо на Тјентишту без икаквих услова, дјеца нису имала ни за шта услове, док предсједник Додик није за то чуо. Чим се за то сазнало, покренуло се да се кућа купи и као што видите кућа се купила. Још једном морам да се захвалим свим људима – каже Његош Бадњар.

На усељење је стигао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, а стигли су и поклони. Бадњари су од предсједника добили и икону Светог Јована, а како то обичај налаже, посебно је даривао бебу Николу.

– Лијепо је кад човјек стекне нове пријатеље, а мислим да сам ја овдје у породици Бадњар стекао нове пријатеље, које ћу пратити наравно њихов живот, шесторо дјеце, млади људи који се боре да одшколују дјецу, да живе, а ја сам то учинио као предсједник Републике, користећи неке могућности још док са био члан Предсједништва и касније, да обезбиједимо новац. Добили су коначно и сина Николу, млади су, можда буде још – каже Додик.

Његош Бадњар заспослен је у Националном парку “Сутјеска”, а заједно са супругом Татјаном наставиће да се бави производњом млијека на њиховој фарми крава на Поповом Мосту.

– Наставићемо да помажемо ову породицу, с обзиром да се ради о вриједној породици, која се бави пољопривредом. У том дијелу ће општина настојати да помогне у наредном периоду – рекао је начелник општине Фоча Милан Вукадиновић.

Нова кућа Бадњарима обећана је прије неколико мјесеци.  Од данас осмочлана породица Бадњар има бригу мање.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 29.03.2023. године
Сљедећи текстТребиње: Одржан концерт у част чувеном шансоњеру Жаку Брелу