Насловна Најновије Основци и средњошколци на Сокоцу упознати о опасностима од нестручног руковања оружјем

Основци и средњошколци на Сокоцу упознати о опасностима од нестручног руковања оружјем

68
0

Службеници Полицијске станице Соколац, данас су одржали предавање ученицима трећег разреда Средњошколског центра „Василије Острошки“ и ученицима осмог разреда Основне школе „Соколац“, о опасностима од неадекватног и нестручног руковања оружјем и минско-експлозивним средствима.

Замјеник командира Полицијске станице Соколац Владо Неђић, рекао је новинарима да МУП Републике Српске од 20. маја до 14. јуна, спроводи превентивну кампању „Оружје не штити, оружје убија“, те су у оквиру ових превентивних мјера полицијских службеници данас одржали предавања у ове двије образовне установе на Сокоцу.

Према његовим ријечима ова тема има за циљ да информише, како дјецу тако и родитеље и просвјетне раднике о самим опасностима и посљедицама нестручног и неадекватног кориштења оружја и минско-експлозивних направа, те са санкцијама које су прописане код незаконитог кориштења оружја Кривичним закоником Републике Српске, Законом о јавном реду и миру и Законом о оружју и муницији.

Овим предавањима подиже се и свијест код лица која имају у посједу легално оружје, те какао са њиме да рукују и да обезбиједе његово чување да не би дошло до нежељених посљедица.

Помоћник директора у Основној школи „Соколац“ Томислав Тамбурић изразио је захвалност Полицијској станици Соколац за сарадњу која траје годинама кроз више видова предавања о веома актуелним темама за цијелу заједницу.

Он је додао да је данашња тема веома важна јер дјеца нису свјесна какве све посљедице може да изазове кориштење оружја и минско-експолозивних средстава, посебно у новије вријеме када медији често преносе информације о немилим дешавањима и посљедицама употребе оружја.

Ученици обје школе су имали прилику да чују да су сва питања која се тичу оружја у потпуности регулисана кривичним и прекршајним законима Републике Српске, како може доћи до нежељених посљедица при нестучној употреби оружја и експлозивних средстава и шта се све сматра оружјем.

ИЗВОРсрна, фото Инфо центар Соколац
Претходни текстСШЦ „27. јануар“ Рогатица ове године испратио јубиларну 60. генерацију матураната (Видео)
Сљедећи текстСИПА добија новог директора