Насловна Вијести Остаје забрана шетње

Остаје забрана шетње

186
0

Управни суд у Београду одбио је тужбу организатора „Европрајда“ поднесену против МУП-а Србије, због одлуке о забрани шетње предвиђене у оквиру ове манифестације.

У одлуци, објављеној на сајту овог суда, наводи се да је правилно одбијена жалба тужиоца као неоснована, те да је првостепени орган правилно примијенио прописе на основу несумњиво утврђених чињеница и чињеничног стања.

Из суда су појаснили да је у законито спроведеном поступку утврђено да, поводом јавног окупљања, односно шетње, постоји опасност од насиља, уништавања имовине или других облика нарушавања јавног реда у већем обиму.

У одлуци се додаје да је то један од законом прописаних основа за забрану окупљања.

„За своју одлуку тужени орган је дао довољне и на закону засноване разлоге, које у свему прихвата и овај суд“, наводи се између осталог у одлуци Управног суда.

МУП Србије забранио је претходно шетњу из безбједносних разлога и одбацио жалбу организатора „Европрајда“ на ову одлуку.

МУП такође из безбједносних разлога, није одобрио ни окупљање у знак протеста против одржавања ове манифестације у Београду.

Организатори „Европрајда“ су упркос свему најавили данас у 17.00 часова скраћену шетњу од Уставног суда, одакле ће наставити Булеваром краља Александара, Београдском, Илије Гарашанина до Ташмајдана, гдје ће бити организован концерт.

Предсједник Србије Александар Вучић, рекао је раније да мисли да ће се у Србији поштовати закон и одлука МУП Србије.

„Нећу да се бавим покварено наметнутом темом српском народу, коју намећу и они који су за и они који су против као да је у питању живот и смрт, сви заједно учествују у хибридном рату против своје земље“, рекао је Вучић.

ИЗВОРсрна, фото BBC
Претходни текстСабор српског пјевања у Вишеграду
Сљедећи текстКоловози клизави, магла смањује видљивост