Насловна Вијести Источно Сарајево Отворена љетна туристичка сезона, најуспјешнији викенд на Јахорини

Отворена љетна туристичка сезона, најуспјешнији викенд на Јахорини

236
0

Тродневни фестивал „Јахорина хот“ којим је отворена љетна туристичка сезона на олимпијској љепотици имао је 10.000 вожњи и посјета, а завршен је концертом једне од најпознатијих српских пјевачица Свјетлане Цеце Ражнатовић.

Директор Олмпијског центра “Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да је иза њих најуспјешнији викенд икада на планини, те да су имали 10.000 вожњи и посјета од 1. до 3. јула када је отворена љетна туристичка сезона, што је одличан успјех.

„Само у недјељу, 3. јула имали смо промет три пута већи у односу на претходне љетне сезоне. Лијепо је видјети планину пуну током љета“, изјавио је
синоћ Љевнаић новинарима на Јахорини.

Он је подсјетио да је у оквиру фестивала одржан и „Породични дан“ гдје је више од хиљаду малишана дошло из Источног Сарајева уживало у концерту хора „Врапчић“ и „Чаролија“, пјевачицу Леонтину Вукомановић, уз представе, радионице, културно-умјетничка друштва са Пала.

Према његовим ријечима, ова љетна сезона је најсадржајнија до сада јер је Олимпијски центар отворио нове садржаје и атракције попут наутик-џета и батерфлаја, картинг, екс-рејсер, тауер, лупстер, као и затворена гондола са панорамским погледом из које се види другачија слика планине.

Љевнаић је додао да су бројни садржаји у понуди намијењени за свакога, да су проширили Олимп бар на врху планине, направили плажу која гледа на језеро преко којег иде велики зип-лајн, ту су педалине на језеру, лопте за шетњу, скај-дајв, дјечија игралишта…

Он је нагласио да једино Јахорина има толико атракција и позвао људе да дођу на планину, побјегну од градских врућина и уживају на свјежем ваздуху.

Љевнаић је истакао да ће сви садржаји радити од 10.00 до 22.00 часа.

Ражнатовићева је изразила задовољство што је на Јахорини и да се увијек радо одазове када су организатори спремни да организују њен концерт.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВјечити дерби вечерас у Трнову
Сљедећи текстУ Српској у посљедња три дана 49 новозаражених