Насловна Вијести Република Српска Отворена 56. Регионална пољопривредна изложба и сајам „Рогатица 2022“

Отворена 56. Регионална пољопривредна изложба и сајам „Рогатица 2022“

219
0
Након двогодишње паузе данас се одржава 56. регионална пољопривредна изложба и сајам „Рогатица 2022“. Излагачи са подручја Сарајевско-романијске и горњедринске регије представљају стручним комисијама кромпир, скоруп-кајмак, овце, говеда, коње, козе и традиционалне домаће производе.
 
Манифестацију је отворио министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац. Кошарац је поручио да зна колико је тешко у данашњем времену бавити се пољопривредом и живјети од тога, али да је подршка пољопривредницима у темељу свих политика Републике Српске и да се стално тежи га проналаску нових могућности за подршку. Осим тога, додао је Кошарац, борба за бољи положај пољопривредника води се и на нивоу заједничких институција БиХ.
 
И начелник општине Рогатица Милорад Јагодић нагласио је значај пољопривреде за сваку локалну заједницу и државу. Јагодић је најавио активности које се тичу увођења подстицаја пољопривредне прозводње на подручју општине Рогатица, и то првенствено у производњи кромпира и млијека.
 
На 56. регионалној пољопривредној изложби и сајму налази се више од сто излагача са подручја општина Пале, Соколац, Хан Пијесак, Рудо, Вишеград, Устиколина, Чајниче, Ново Горажде, Горажде, Трново, Калиновик, Источни Стари Град, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Калиновик и Пале-Прача.
 
 
ИЗВОРопштина рогатица
Претходни текстУ Кливленду данас откривање бисте Новака Ђоковића
Сљедећи текстЗваничници Српске и Србије свечано отворили Клинику за кардиохирургију на УКЦ РС