Насловна Најновије Отежан саобраћај у источним крајевима

Отежан саобраћај у источним крајевима

130
0

Саобраћај се овог јутра у источним крајевима одвија отежано због снијега, поледице и слабе видљивости, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске издвајају путне правце Власеница – Хан Пијесак, преко Хан Погледа, Трново – Фоча, преко превоја Рогој, Фоча – Гацко, преко превоја Чемерно.

На путу Сарајево – Рогатица, преко Романије, због снијега и леда на коловозу, на снази је забрана саобраћања за теретна возила са приколицом и шлепере.

Снијег отежава саобраћање и на путним правцима Сарајево – Тузла, Прозор – Горњи Вакуф/Ускопље и Посушје – Томиславград.

Додатне потешкоће возачима причињава повремено јак вјетар, нарочито на подручју Херцеговине и Kнежева.

На путном правцу Посушје – Блидиње, због јаког вјетра и наноса, не препоручује се кретање ни за једну од категорија возила.

На путевима на подручју Ливна, Шуице, Kупреса и Гламоча, јак вјетар ствара сњежне наносе.

Јак вјетар и снијег који интезивно пада, отежавају саобраћање и на путевима ка планинама на подручју Источног Сарајева и Сарајева.

Возачима из АМС савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На магистралном путу Градишка – Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

За вријеме постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“ на дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина измијењен је режим саобраћаја, као и због радова у тунелу „Чељиговићи“, на магистралном путу ентитетска граница Лапишница-Љубогошта.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Приједор – Kозарац, ради укључивања и искључивања са терена механизације, која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Kлашнице због рехабилитације коловоза, те на дионици Kлашнице један – Нова Топола, због изградње три кружна тока.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка такође је измијењен режим саобраћаја.

Измијењен режим саобраћаја на снази је и на петљи Јоховац, због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела „Путниково брдо два“.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком због активираног клизишта на магистралном путу Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, те на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице у рејону Стари Угљевик, забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

На подручју ФБиХ, спорије због радова, саобраћај се одвија на магистралним путевима Јајце – Доњи Вакуф у тунелу „Скела“ и Мостар – Столац.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна, фото Независне новине
Претходни текстНепроходни путеви према Копаонику
Сљедећи текстУмро бивши пакистански предсједник Мушараф