Насловна Најновије Отказана пливања за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Отказана пливања за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

133
0

Богојављенска пливања за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи и на ријеци Бистрици у Миљевини отказана су због апела надлежних органа Републике Српске и најављених временских неприлика, високог водостаја, могућих поплава и црвеног метеоаларма за подручје фочанске општине.

Пливања су била заказана у четвртак, 19. јануара, на Богојављење у 11.00 часова на Ћехотини и у 13.00 часова на Бистрици.

У саопштењу Управе Храма Светог Саве наводи се да отказивањем не умањују величину и значај празника.

„Штавише, позивамо вјерни народ да се на празник Богојављења саберемо и учествујемо у Светој божанственој литургији под сводовима нашег Светосавског храма и саборно прославимо овај велики празник Господњи и умолимо Господа за благорастворење ваздуха, изобиље плодова земаљских и времена мирна. У име Храма Светог Саве захваљујемо се свим пријављеним учесницима, да Господ њихову жељу, вољу, добру намјеру и љубав показану на дјелу узврати благословом и милошћу својом“, навели су из Храма Светог Саве.

На празник Богојављења јутарња служба у Храму Светог Саве почеће у 8.00 часова, а у наставку је Света литургија након које ће се у храму вршити велико освештање воде.

Пливање је из истих разлога отказано и у Миљевини на ријеци Бистрици, потврдио је Срни парох миљевински Љупко Медовић.

Литургија ће се служити у Храму Светог Илије у Миљевини у 9.00 часова, а након литургије обавиће се литија око храма и велико освећење воде.

Свештенство из Фоче и Миљевине пожељело је вјерницима срећан и Богом благословен надолазећи празник, уз поздрав – „Бог се јави!“

ИЗВОРсрна
Претходни текстУкрадени аутомобил пронађен у Источној Илиџи
Сљедећи текстЈош петоро заражених вирусом корона