Насловна Вијести Република Српска Очекује се почетак изградње дионице ауто-пута Рача-Бијељина

Очекује се почетак изградње дионице ауто-пута Рача-Бијељина

169
0

Предсједник Владе Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Београду да очекује да наредних дана званично крене са изградњом дијела ауто-пута Рача-Бијељина.

Вишковић је рекао након састанка са премијером Србије Аном Брнабић да је договарано када и како да се озваничи почетак радова на дијелу ауто-пута Рача-Бијељина.

Он је подсјетио да је конзорцијум компанија из Србије и Српске добио на тендеру тих 20 километара од Раче до Бијељине и да се очекује почетак изградње.

„Позвао сам да усагласимо термин када би то званично одговарало и званичницима Србије и Републике Српске да то заједно озваничимо“, рекао је Вишковић новинарима.

Вишковић је подсјетио да је предсједник Србије Александар Вучић неколико пута рекао, а то је сада и предсједник Владе Ана Брнабић потврдила да ће готово 80 одсто тог пројекта финансирати Србија, а остатак Републике Српска.

Он је истакао да је на састанку разматрана и реализација заједничких пројеката да би се сагледало у којој су фази и шта је потребно да би се убрзали.

Вишковић је навео да је на састанку било ријечи и о низ других пројеката, од аеродрома у Требињу до енергетских објеката везано за „Бук Бијелу“, Фочу и Паунце.

Он је нагласио да је са Брнабићевом разговарао о одлуци о забрани извоза нафте произведене у Рафинерији у Панчеву, коју је на ограничено вријеме донијела Влада Србије, те како то питање ријешти а да се не односи на Републику Српску. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ сриједу обиљежавање 30 година од формирања Требињске бригаде
Сљедећи текстПочиње превентивна кампања у вези са техничком исправности возила