Насловна Најновије Очишћене локације у Војковићима и обновљено игралиште за одбојку

Очишћене локације у Војковићима и обновљено игралиште за одбојку

201
0

У оквиру друштвено одговорне кампање ЗАЈЕДНО за боље сутра – еко едиција, ДМ дрогерија подржала је реализацију 17 еколошких пројеката. Међу њима је и пројект „Заједничко а лијепо“ удружења грађана „Пробуди се“ из Источног Сарајева.

У склопу пројекта дионице уз саобраћајницу, од старе школе до моста и појас уз ријеку Жељезницу, као и степенице за Мало Накло и Јасика су очишћене, те претворене у цвјетне вртове.

„Проблем неуредне, запуштене и прљаве средине нарочито је изражен у подручју око школе и саобраћајница, а доприноси му недостатак свијести о екологији. Уређењем ових локација допринијели смо љепшем изгледу нашег краја. Такође смо подигли свијест о томе да и „заједничке, а ничије“ локације такође треба редовно одржавати. Осим тога, волонтери који су учествовали у овој акцији, обновили су и игралиште за одбојку које је страдало у поплавама 2021. године“, поручили су из Удружења „Пробуди се” те додали да су цвјетни вртови уређени по посебним мотивима како би привукли додатну пажњу грађана.

Пројекат „Заједничко а лијепо“ један је од укупно 17 одабраних, које је у склопу кампање {ЗАЈЕДНО} за боље сутра – еко едиција, компанија ДМ подржала с више од 60.000 КМ. Кампања се реализује већ дужи низ година, а до сада је кроз различите активности ДМ подржао домаће произвођаче и еколошке пројекте.

ИЗВОРртвис
Претходни текстДодик: Oзбиљно схватити упозорење на обилне падавине
Сљедећи текстПочела манифестација ,,Сњежна чаролија“ (ВИДЕО)