Насловна Најновије Падавине ослабиле, боља ситуација на путевима

Падавине ослабиле, боља ситуација на путевима

185
0

Падвине су у већини крајева знатно ослабиле или потпуно престале, тако да је ситуација на путевима боља, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

У нижим предјелима коловози су претежно мокри и клизави, док у вишим предјелима и преко планинских превоја има расквашеног, понегдје и угаженог снијега на коловозу.

Возачима из АМС скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима и савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због сњежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог – Кланци преко превоја Морине.

На путном правцу Сарајево – Рогатица преко Романије и даље је обавезна употреба ланаца за теретна возила са приколицом и шлепере.

На путу Посушје – Блидиње – Јабланица, због снијега и вјетра, тренутно је на снази забрана кретања за теретна возила.

На путу Рипач – Босански Петровац – Дрвар, као и на путевима на подручју Ливна, Купреса, Томиславграда и Гламоча јак вјетар ствара сњежне наносе.

На граничним прелазима Велика Кладуша, Козарска Дубица, Градишка, Доња Градина и Рача појачан је интензитет саобраћаја на излазу, а на граничном прелазу Зупци на улазу у БиХ.

На осталим граничним прелазима задржавања су краткотрајна.

Због зимских услова вожње, на граничном прелазу Изачић на снази је забрана кретања за теретна возила са приколицом и шлепере.

У Црној Гори је на снази забрана саобраћања на путном правцу Шћепан Поље – Плужине, па возаче који намјеравају да путују у Црну Гору из АМС моле да избјегавају путовање ка граничном прелазу Хум/Шћепан Поље.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВласеница: У селу Доле отворена и пуштена у рад интернет приступна тачка (ВИДЕО)
Сљедећи текстЕмисија ,,Пулс града“, 22. јануар 2023. године (ВИДЕО)