Насловна Најновије Пале: Дјеца цртежима изразила родољубива осјећања

Пале: Дјеца цртежима изразила родољубива осјећања

153
0

У Цековића кући на Палама, данас је у сусрет Дану српског јединства, слободе и националне заставе, организована ликовна колонија за основце и дјецу из вртића, на којој су учесници кроз цртеже изразили родољубива осјећања.

Ликовну колонију организовала је Борачка организација Пале.

Члан Комисије за његовање традиције паљанске Борачке организације Ненад Томовић, рекао је да је програм осмишљен са три основне школе „Србија“, „Пале“ и „Мокро“ и вртићима.

„Желимо да код дјеце изградимо свијест о потреби оснаживања јединства српског народа, ма гдје он био“, рекао је Томовић.

Он је подсјетио да Дан српског јединства обиљежавају сваке године, с’ циљем очувања успомене на национална обиљежја.

„Овај празник је дошао у правом моменту да нас обједини с обје стране Дрине, јер од 2020. године и Србија и Српска заједно обиљежавају Дан националног јединства, заставе и слободе“, рекао је Томовић.

Može biti umjetnički rad 2 osobe

Ученица Основне школе „Србија“ са Пала Теодора Цицовић, рекла је да је на ликовној колонији нацртала вишеградски мост, Николу Теслу, Храм Светог Саве у Београду, те грб Србије и Српске.

Ученица паљанске Основне школе „Србија“ Андреа Короман, нацртала је Херцеговачку Грачаницу у Требињу и Храм Светог Саве у Србији, те мост који их све спаја.

Владе Републике Српске и Србије, одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе, заједнички празнују 15. септембра. На овај дан је 1918. године почео пробој Солунског фронта.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстОд Тамаре Звицер одузет скупоцјени “ауди“
Сљедећи текстРадујко нови генерални секретар ФС Србије