Насловна Вијести Источно Сарајево Пале: За пронаталитетну политику 100.000 КМ

Пале: За пронаталитетну политику 100.000 КМ

218
0

У буџету општине Пале за ову годину планирано је 100.000 КМ подстицаја за повећање наталитета и вантјелесну оплодњу, рекао је Срни вршилац дужности начелника општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Жарко Човић.

Човић је рекао да су средства намијењена за суфинансирање трошкова једне процедуре вантјелесне оплодње, за свако новорођено дијете, као и за све мајке које имају четворо или више дјеце од којих је најмање двоје малољетно.

Он је навео да ће, колико буде више захтјева од планираних, општина наћи могућности да уважи и исплати све захтјеве који се односе на пронаталитет.

Према његовим ријечима, пружање подршке пронаталитетној политици већ неколико година један је од приоритетних задатака општине Пале.

„Увођењем ових мјера општина Пале покушава стимулисати младе брачне парове да се раније одлуче за ступање у брак и проширење породице и на тај начин допринесу повећању наталитета“, истакао је Човић.

Он је подсјетио да је лани за пронаталитетну политику из буџета издвојено 112.530 КМ.

„Имали смо 198 захтјева за подршку новорођенчадима, 11 захтјева за вантјелесну оплодњу, те 39 захтјева за подршку мајкама са четворо и више дјеце“, рекао је Човић. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстВучић положио заклетву
Сљедећи текстБорељ предлаже да ЕУ постане војна сила