Насловна Најновије Пале: Меморијални турнир “Михаило Дробњак“ окупио осам екипа

Пале: Меморијални турнир “Михаило Дробњак“ окупио осам екипа

37
0

На Палама је вечерас одржан меморијални турнир у малом фудбалу „Михаило Дробњак“, који је окупио осам екипа студената из свих организационих јединица Универзитета у Источном Сарајеву.

Прво мјесто на турниру освојила је екипа „Михаилови пријатељи“, друго је припало екипи Медицинског факултета Фоча, а треће екипи Факултета физичког васпитања и спорта.

Начелник општине Пале Бошко Југовић, рекао је новинарима, да се први пут организује меморијални турнир посвећен прерано преминулом студенту Михаилу, те се нада да ће ово прерасти у традицију.

Југовић је додао да је познавао Михаила од малих ногу, као и његову породицу, да је увијек зрачио позитивном енергијом, био племенит, те да ће га сви памтити у најбољем свјетлу, чувати сјећање на њега и зато је општина Пале подржала овај меморијални турнир.

Он је захвалио организаторима Унији студената Републике Српске, Студентском парламенту Универзитета у Источном Сарајеву и Савезу студената Факултета физичког васпитања и спорта, као и свим грађанима који су дошли да искажу своје поштовање према Михаилу.

Почеле пријаве за меморијални турнир "Ранко Цицовић" - ФИЛТЕР

Предсједник Уније студената Републике Српске Милан Савић подсјетио је да је Михаило Дробрак био студент Факултета физичког васпитања и спорта и да ће га сви памтити као најбољег, искреног друга и великог патриоту.

Савић је додао да је Дробњак био предсједник Савеза свога факултета, дугогодишњи члан Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву, члан Сената Универзитета у Источном Сарајеву, те изразито активна личност у бројним дешавањима и активностима Студентског парламента и Уније студената.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Никола Лапчевић рекао је да је циљ да меморијални турнир прерасте у традицију, јер је Михаило то заслужио и много више.

Никола Дробњак, брат Михаила, захвалио је организаторима и свима који су допринијели да се одржи овај турнир који чува успомену на његов лик и дјело.

Михаило Дробњак преминуо је 8. септембра 2023. године.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстНаређена истрага против осумњичених за убиство Зорана Ускоковића
Сљедећи текстАлија Изетбеговић, миротворац по укусу ОХР-а