Насловна Најновије Пале: Повећано интересовање за смјештај у студентском дому

Пале: Повећано интересовање за смјештај у студентском дому

224
0

Директор Студентског центра Пале, Марко Гајовић, изјавио је Срни, да је одлука о бесплатном кориштењу студентских домова у Републици српској, од великог значаја јер унапређује студентски стандард, а знатно је повећала и интересовање за овај вид смјештаја.

Гајовић је поздравио ову одлуку, поготово у данашње вријеме, када намирнице и сви артикли достижу незапамћено високу цијену.

„Доношењем ове одлуке на иницијативу српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, знатно је повећано интересовање студената за дом, који су до сада боравили у приватном смјештају. Цијена приватних смјештаја је поскупјела и износи око 250 KМ само кревет“, истакао је Гајовић.

Према његовим ријечима, у Студентском центру Пале цијена смјештаја износила је 65 KМ мјесечно по студенту и то се сада укида, те остаје плаћање исхране за студенте који испуњавају услове, а то су редовни студенти првог, другог и трећег студијског циклуса.

Гајовић је додао да у дому који располаже са 530 лежаја у два објекта имају још мало расположивих капацитета.

Он је навео да су све собе двокреветне и трокреветне, од којих свака има засебно купатило, те да су студентима на располагању 24 часа интернет и топла вода, а доступни су и спортски терени, сала за билијар, стони тенис, стони фудбал, ТВ сала, библиотека и читаоница, док ће ускоро имати теретану и кафетерију.

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске саопштило је у петак, 7. октобра, да ће смјештај у студентским домовима бити бесплатан за све студенте који остваре право на студентски дом у Српској.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстДодик на конференцији за новинаре у Београду
Сљедећи текстГодишњица убиства Мехмеда Паше Соколовића