Насловна Најновије Пале: Сутра почињу “Сретењски дани“

Пале: Сутра почињу “Сретењски дани“

148
0

Манифестација „Сретењски дани“, која се на Палама организује у част великог православног празника Сретења Господњег, почиње сутра, а организатори су припремили богат програм.

Манифестацију организује Kултурно-спортски центар Пале у сарадњи са локалном Борачком организацијом, Основном школом „Пале“ и „Оскар филмом“.

Сутра, првог дана манифестације, у Kултурном центру на Палама у 19.00 часова биће одржана приредба „Српчад Србији“, коју су припремили ученици Средњошколског центра „Пале“, Дјечији центар „Бубамара“, ученици Основне школе „Пале“ и гости из Основне школе „Бора Лазић“ из Младеновца.

Дан бораца Републике Српске биће обиљежен у уторак, 14. фебруара, када ће у 10.30 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама, бити служен парастос за погинуле и преминуле борце Војске Републике Српске, а у 11.00 часова положени вијенци на Централном спомен-обиљежју и на споменику Срђану Kнежевићу.

Обиљежавање Дана бораца наставља се свечаном академијом у сали Kултурног центра Пале од 11.30 часова, а по њеном завршетку планирано је послужење у холу Kултурног центра, најавили су организатори.

Славски ручак Удружења бораца „Бели вукови“, који тога дана прослављају крсну славу Светог мученика Трифуна планиран је за 12.30 часова.

У сали Kултурног центра у сриједу, 15. фебруара, у 12.00 часова биће представљен „Атлас злочина над Србима у Одбрамбено-отаџбинском рату“ за ученике Средњошколског центра „Пале“, али и све заинтересоване.

Истога дана у 19.00 часова биће одржано „Вече фруле“, на којем ће учествовати најбољи фрулаши Србије и Републике Српске, а специјална гошћа је глумица Ивана Жигон.

У оквиру „Сретењских дана“ у четвртак, 16. фебруара, у Kултурном центру у 18.00 часова биће промовисана књига „Милош и акмаче“ аутора Саше Терзића, која говори о Милошу Ступару, ратном команданту шековачког Другог одреда Специјалне полиције МУП-а Републике Српске.

Манифестација „Сретењски дани“ завршава се пројекцијом филма „Олуја“ – српског ратног филма који прати етничко чишћење Срба у Републици Српској Kрајини током војно-полицијске операције „Олуја“.

Филм „Олуја“ биће приказан у сали Kултурног центра Пале у суботу и недјељу, 18. и 19. фебруара, у терминима од 17.30 и 20.00 часова.

ИЗВОРсрна, фото КЦ Пале
Претходни текстМУП Србије: Спасилачки пас Зиги пронашао преживјелу особу у рушевинама
Сљедећи текстЦвијановић: Храбри спасиоци Српску представљају у најљепшем свјетлу