Насловна Вијести Источно Сарајево Пале: Усвојен Нацрт ребаланса буџета од 20 милиона КМ

Пале: Усвојен Нацрт ребаланса буџета од 20 милиона КМ

236
0

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су данас Нацрт ребаланса буџета за ову годину од 20.450.000 KМ, што је за 3.850.000 KМ више у односу на првобитни план.

Начелник општине Бошко Југовић, рекао је да је Нацрт ребаланса рекордан, али да ће бити измјена до сљедеће Скупштине, јер су се појавили одређени приходи, а неће се заборавити ни подстицајне мјере за све области.

„Очекујемо да приходи буду испоштовани уз успјешну грађевинску сезону и да расходе прилагодимо приходима. Нема дилеме да ће ово бити једна од најквалитетнијих година по питању инфраструктурних пројеката“, рекао је Југовић новинарима.

Он је истакао то што ће се кренути у реализацију пројеката које финансира Влада Републике Српске, попут изградње Факултета физичког васпитања и спорта и Полицијске управе Источно Сарајево.

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина, рекао је да ће до приједлога ребаланса видјети који су то амандмани и приједлози клубова одборника, како би на најбољи могући начин изашли у сусрет грађанима.

Говорећи о неизјашњавању опозиције СДС-а и ПДП-а о питању усвајања одлука о измјенама и допунама Регулационог плана посебног подручја Јахорина, Шкипина је оцијенио „да поједини одборници не знају правити разлику између иницијатива и приједлога измјена, што је њихов проблем“.

Шкипина је подсјетио да је Скупштина у фебруару донијела одлуку да неприхвата ниједну иницијативу везану за регулационе планове посебног подручја Јахорина и од тада није прихваћена ниједна иницијатива.

Одборник Демоса у Скупштини Пале Предраг Благојевић, рекао је да су подржали Нацрт ребаланса буџета при чему су имали приједлоге око утрошка средстава, да се по 200 KМ подијели свим здравственим радницима Дому здравља, те асфалтира пут према Средњем, за Миошиће, за насеља Јасен, Драгуље и за село Долови.

Одборник ДНС-а у Скупштини општини Пале Марко Kубатлија, рекао је да су, такође, подржали Нацрт ребаланса буџета који је амбициозан, храбар али да имају одређене амандмане које ће изнијети на сљедећој сједници.

Kубатлија је додао да је одлука о осигуравању средстава за набавку уџбеника основцима од петог до деветог разреда доказ да и опозиција може да подржи добре пројекте, те захвалио Југовићу што је имао разумијевања.

Шеф Kлуба одборника ПДП-а у Скупштини општине Пале Игор Тошић рекао је да су били уздржани јер су оставили простор до приједлога ребаланса како би се усагласиле неке ствари.

Тошић наглашава да се нису изјашњавали по питању измјена регулационог плана посебног подручја Јахорина, сматрајући да треба сачинити и урадити један регулациони план који ће обухватити то све, не нарушавајући природни амбијент на планини који има сада.

Одборници су донијели одлуку да се поводом крсне славе општине Пале, 28. августа, додјели шест колективних награда у виду плакете и четири појединачне награде у виду плакете које садрже и новчану награду.

ИЗВОРсрна,
Претходни текстМаринковић негирао умијешаност у убиство сарајевских полицајаца
Сљедећи текстСоколац: Основан Аеро-клуб “Фалкон“