Насловна Најновије Парадоксална одлука ЦИК-а БиХ да одбаци пријаву СДС-а за учешће на локалним...

Парадоксална одлука ЦИК-а БиХ да одбаци пријаву СДС-а за учешће на локалним изборима

108
0
Члан Главног одбора СНСД-а Љубиша Ћосић оцијенио је парадоксалном одлуку ЦИК-а БиХ да одбаци пријаву СДС-а за учешће на локалним изборима у октобру јер се налазе на црној листи САД и да евентуално неуважавање жалбе иде у прилог томе да Република Српска спороводи изборе по свом закону.
Ћосић је упитао каква је БиХ „држава“ и да ли је она колонија САД-а?

„Право Американаца је да имају црне листе санкционисаних, али да се у једној сувереној и аутономној земљи због таквих ствари људима затварају рачуни, да домаће банке без икаквог законског упоришта у правном систему доносе одлуку о затварању рачуна странака, институција, предузећа и појединаца, у овом случају СДС-а, потпуни је апсурд“, рекао је Ћосић Срни.

Ћосић је додао да је трагична и чињеница да је двоје Срба у ЦИК-у учествовало у доношењу одлуке о забрани учешћа на изборима странци, која је била парламентарна и учествовала у стварању Републике Српске.

„Чињеница да двоје Срба учествује у таквој одлуци говори о менталном склопу који заступа свега пет одсто нашег ставновништва, а то је сервилан однос према некоме. Надам се да ће неко имати памети и да ће се жалба уважити“, сматра Ћосић.

Према његовим ријечима, евентуално неуважавање жалбе представља аргумент који говори у прилог томе да Република Српска треба да донесе свој изборни закон и да спроводи изборе по својим правилима.

„Драго ми је да што смо и ми као СНСД одлучили да учествујемо на изборима јер није донесен изборни закон Републике Српске“, рекао је Ћосић.

Он је истакао да је лоше што је СДС пристао да им се забрани учешће на изборима јер је ријеч о највећој опозиционој политичкој партији која треба да представља коректив у овом друштву. „Без њиховог учешћа изборни процес не би имао смисла“, оцијенио је Ћосић.

Централна изборна комисија БиХ одбацила је јуче пријаву СДС-а за учешће на локалним изборима у октобру јер, како је речено, не испуњава прописане услове због тога што је рачун странке за финансирање кампање отворен на физичко лице.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је Срни да ће СДС уложити жалбу на одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ којом је одбачена пријава ове странке за учешће на локалним изборима.

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Апсолутно неприхватљива одлука ЦИК-а да СДС не може да учествује на изборима
Сљедећи текстУ мају у породилишту Болнице „Србија“ рођено 47 беба