Насловна Вијести Република Српска Парламент Српске на посебној сједници о потврђивању Додиковог вета

Парламент Српске на посебној сједници о потврђивању Додиковог вета

191
0

У Бањалуци ће данас бити одржана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на којој ће посланици разматрати Приједлог одлуке о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о проглашењу Одлуке о давању агремана њемачком амбасадору у БиХ штетном по виталне интересе Републике Српске.

Додик је рекао да је посебна сједница Народне скупштине прилика да посланици одбаце резолуцију њемачког Бундестага и антиуставно мијешање те земље у БиХ.

Он је рекао да ће сједница бити и прилика да Српска пошаље јасну поруку да ће оштро реаговати на подмукли план о укидању дејтонске структуре БиХ.

Након ове, биће одржана још једна посебна сједница Парламента на приједлог Владе.

Пред посланицима ће се наћи измјене Закона о здравственом осигурању, измјене Закона о легализацији бесправно саграђених објеката и измјене Закона о пољопривредном земљишту.

Овим законом биће омогућено бесплатно претварање пољопривредног земљишта у грађевинско. Продужава се и рок на који се концесија за коришћење пољопривредног земљишта у својини Републике може дати домаћем и страном правном лицу, са досадашњих 30 на 50 година.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДанас сунчано и топло
Сљедећи текстПалнирани радови и искључења на електро мрежи