Насловна Вијести Република Српска Патријарху Порфирију уручена Плакета мира

Патријарху Порфирију уручена Плакета мира

186
0

Његовој светости патријарху српском Порфирију уручена је Плакета мира, коју додјељује Хуманитарна организација „Нађи Раула“.
Патријарх Порфирије поручио је том приликом да ако нема духовног мира, који је увијек резултат квалитета односа човјека са Богом, немогуће је градити мир око себе.

– Ми знамо да мир није, пре свега спољашња категорија, да није само и искључиво одсуство сукоба међу људима, него да је мир, пре свега, унутрашња духовна категорија – истакао је патријарх Порфирије, кога су за ову награду предложили ученици нишке Средње стручне школе и Основне школе „Радоје Домановић“, те група студената са више факултета Универзитета у Нишу.

Његова светост нагласио је да је основни задатак цркве управо то да цијелим својим бићем живи миром, свједочи и шири мир, а не само да га проповиједа, преноси РТС.

Ученици нишке Средње стручне школе и Основне школе „Радоје Домановић“, те група студената са више факултета Универзитета у Нишу у образложењу су истакли да их дјеловање патријарха Порфирија задивљује, инспирише, мотивише и чини поносним, посебно на пољу његовог добротворног рада и отворености СПЦ према младима, саоштено је раније из СПЦ.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстПала још два полицајца због пљачке миграната
Сљедећи текст„Пулс града“, РТВИС, 15.11.2022 (ВИДЕО)