Насловна Uncategorized Патријарх неће одустати од намјере да оде на Косово и Метохију

Патријарх неће одустати од намјере да оде на Косово и Метохију

129
0

Политички аналитичар Александар Павић изјавио је да оно што се на Косову и Метохији дешава Српској православној цркви /СПЦ/ и Његовој светости патријарху српском Порфирију личи да Американци и Запад могу да крену у јужној српској покрајини истим путем и ураде оно што чине у Украјини.

Павић сматра да патријарх српски неће одустати од намјере да оде на Косово и Метохију, а да се Американци и амбасадор САД у Београду Кристофер Хил својим изјавама у вези са забраном уласка патријарху на Космет „играју игрица“.

„Ако Американци нешто желе да се деси, онда ће се то и десити. Хил је практично као политички аналитичар. Да су Американци рекли да ће бити последица ако се не пусти патријарх, пустили би га, не би га зауставили. Значи да се играју игре“, рекао је Павић.

Историчар Александар Раковић убијеђен је да Његова светост патријарх неће одустати од намјере да оде на Косово и Метохију.

Према његовим ријечима, „забринутост“ коју је поводом забране уласка патријарха Порфирија на Косово и Метохију изразио Хил је бесмислена, као што је то и саопштење сепаратиста у Приштини да поглавар СПЦ треба да осуди барикаде.

„То су све глупости, у то нико разуман не може да верује. Они су хтели да понизе цели српски народ. То је до те мере глупо саопштење, али ако то оставимо по страни, Приштина сама није могла да донесе ту одлуку. Ово је одлука западне међународне заједнице, и ове Хилове изјаве, да су они као забринути, то је увредљиво за српски народ и он то зна и зато се тако понаша“, рекао је Раковић за Телевизију „Хепи“.

Он је навео да Албанцима није требало ово што су урадили са патријархом ни оно што се прексиноћ десило на барикадама, поручивши да је Србија послала јасну поруку да је спремна да заштити Србе.

„Немамо дилему око тога, а сада нека се они питају шта ће бити. Ово што се десило прексиноћ је био војни пораз терориста. Лажу да није било размене ватре. То су бесмислице и глупости“, рекао је Раковић.

Поводом интервјуа који је премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти дао за портал из БиХ „Истрага.ба“ у ком он поручује да све земље региона морају да буду јединствене против Срба, Раковић је истакао да је јасна намјера Куртија и оних који га подржавају.

 
ИЗВОРсрна
Претходни текстНаредба о привременој забрани рада угоститељских објеката 8. и 9. јануара
Сљедећи текстОптужница против Мирсада и Нијаза Смајића због ратног злочина над Србима у Сердарима