Насловна Вијести Република Српска Патријарх Порфирије: Градити мир и јединство

Патријарх Порфирије: Градити мир и јединство

140
0

Његова светост патријарх српски Порфирије поручио је данас на инаугурационом пријему код предсједника Републике Српске Милорада Додика у Бањалуци да у овим турбулентним временима није лако бити предсједник Српске, али да треба да гради мир и јединство.

„Радост је за нас сабране овде да честитамо избор Додику на веома одговорну функцију, предсједника Републике Српске“, рекао је патријарх у обраћању.

Он је додао да нимало није лако бити предсједник Српске у турбулентним, узбурканим временима и глобално и локално.

„Мир је наравно најважнија вредност, услов без којег се не може функционисати. Увек је био скупоцена вредност и увек је био довођен у питање“, истакао је српски патријарх.

Он је указао да се виде неспоразуми на све стране, али да су зато сви позвани да учествују у изградњи мира.

„Илузија је мислити да можемо рјешавати глобална питања, али смо позвани да учинимо све да место на коме се налазимо испунимо миром“, рекао је патријарх Порфирије.

Он је подсјетио на Христове ријечи да сви једно буду и указао да се то јединство постиже тако што се прво гради у свом окружењу, породици, комшијама, своме мјесту.

Предсједнику Српске је савјетовао да успоставља јединство и мир. „Желимо да будете председник свих људи у Српској и да се борите за мир, јединство свих људи. Нека Вам Господ да снаге и одлучности и сигуран сам да ћете имати подршку свог народа. Нека вас Бог чува“, закључио је патријарх.
 

ИЗВОРСРНА
Претходни текстДесетине породица на сјеверу напустиле куће због поплава
Сљедећи текстДанас хладно са падавинама на југу и истоку