Насловна Најновије Патријарх Порфирије служи у Саборном храму у Вуковару

Патријарх Порфирије служи у Саборном храму у Вуковару

190
0

Његова светост патријарх српски Порфирије служиће данас Свету архијерејску литургију и освештати обновљени Саборни храм у Вуковару, који је порушен у септембру 1991. године.

Света архијерејска литургија биће служена у 9.00 часова, када ће бити освештан и храм. У наставку молитвеног сабрања патријарх српски освештаће и Српски дом у Вуковару.

Патријарх Порфирије започео је јуче дводневну посјету Епархији осјечкопољско и барањској. Свечани дочек организован му је испред Саборног храма у Вуковару, гдје је служен свечани чин доксологије.

У обраћању вјерницима, патријарх Порфирије захвалио је свима који су заслужни за обнову храма Светог Николаја Чудотворца у Вуковару, гдје ће народ долазити да се учи ријечи Христовој и његовим заповијестима које се све могу сажети у заповијест о љубави.

Патријарх је указао да се Светом Николају Чудотворцу моле и православни хришћани на истоку и римокатолици и хришћани на западу.

„Свети Николај је у Вуковару добио храм да буде покровитељ, симбол, подстицај и гаранција да је једини и најбољи могући пут живота онога који верује у Христа“, рекао је патријарх српски.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПомен за погинуле раднике фабрике „Фамос-Коран“
Сљедећи текстМанифестација „Три котлића“