Насловна Најновије Петровић: Стабилизује се снабдијевање струјом широм Српске

Петровић: Стабилизује се снабдијевање струјом широм Српске

70
0
Петровић: Стабилизује се снабдијевање струјом широм Српске

Генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић изјавио је да се на сваких десет минута стабилизује систем у свим општинама у Републици Српској.

Петоровић је поручио да је снабдијевање електричном енергијом стабилизовано и у Бањалуци и Требињу.

– За пар сати ће бити комплетно уредно снабдијевање у Републици Српској. У исто вријеме се стабилизују и остали региони из Федерације БиХ, Црне Горе и Хрватске – рекао је Петровић.

Петровић за РТРС: Регионални распад електро-енергетског система, убрзо стабилизација

Вршилац дужности генералног директора Електропривреде Републике Српске Лука Петровић рекао је за РТРС да се десио регионални распад електро-енергетског система, али да се очекује врло брзо стабилизација система.

– Десио се регионални распад електро-енергетског система који је обухватио БиХ, цијелу Далмацију, дијелове Хрватске до Огулина и цијелу Црну Гору и независни оператери у овим земљама раде на подизању капацитета како би се систем стаблизовао. Очекивати је да се врло брзо по техничким инструкцијама систем стабилизује – рекао је Петровић.

На питање шта је разлог изненадног нестанка електричне енергије, Петровић је рекао да то могу знати само независни оператери система ових земаља, али да је у питању преносна мрежа, високи напон.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВојна мушка репрезентација Србије друга на Свјетском првенству у баскету
Сљедећи текстНезависни оператор система у БиХ: Враћено напајање електричном енергијом