Насловна Вијести Република Српска Пет година “Херцеговачке куће“ – свјетски признатог пројекта

Пет година “Херцеговачке куће“ – свјетски признатог пројекта

256
0

Аграрни фонд града Требиња, обиљежио је данас пету годину постојања продавнице традиционалних херцеговачких производа „Херцеговачка кућа“, у којој је заступљено више од 1.000 производа.

За то вријеме постигнут је велики успјех, с обзиром на то да је пројекат постао и свјетски признат, изјавио је директор овог фонда Веселин Дутина

Дутина је навео да ће ускоро у Београду бити отворен објекат „Херцеговачке куће“, да је преостало да градоначелник Београда потпише уговор о закупу пословног простора, те да се тај простор адаптира, што ће се радити убрзано.

„Пословни простор `Херцеговачке куће` ће се налазити у општини Врачар. Тржишту Београда ћемо понудити све производе који се налазе на полицама `Херцеговачке куће`“, рекао је Дутина.

Он је новинарима рекао да је евидентан огроман успјех који су постигли сви произвођачи „Херцеговачке куће“, запослени у Аграрном фонду, те руководство града Требиње које подржава њихов рад.

„Град Требиње је са причом о `Херцеговачкој кући` освојио прво мјесто на свјетском сајму туризма у Берлину, као најбоља одржива дестинација“, рекао је Дутина.

Он је напоменуо да ће се у будућности радити на проширењу асортимана пољопривредних производа „Херцеговачке куће“, гдје ће своје мјесто наћи и пољопривредни произвођачи из других општина источне Херцеговине.

Херцеговачка кућа – Центар за развој пољопривреде и села

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић, рекао је да успјех то што је у „Херцеговачкој кући“ заступљено више од 1.000 производа, те да је отварање објекта у Београду велики потенцијал, за који је потребно унаприједити асортиман производа.

Он је истакао да ће Град Требиње увијек пружити подршку вриједним пољопривредним произвођачима, да су предуслови за развој пољопривреде створени, а да ће рјешавањем система наводњавања, сегмент пољопривреде бити још напреднији.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИз штампе изашла монографија “Дјеца жртве рата 1991 – 1995“
Сљедећи текстСребреница: Почетак рада специјалне болнице “Губер“ још увијек далеко