Насловна Вијести Пешић: Теодосић није на списку јер на његовој позицији има бољих

Пешић: Теодосић није на списку јер на његовој позицији има бољих

204
0

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић, рекао је данас да дугогодишњи капитен националне селекције Милош Теодосић није на списку играча за предстојеће Европско првенство зато што сматра да има бољих играча за позицију плејмејкера.

Пешић је нагласио да Теодосић није прецртан, нити је елиминисан како је писано након те одлуке, већ је оцијењено да на мјесту плејмејкера има бољих од њега, што му је селектор и рекао.

„Са Теом је обављен доста добар разговор. Одлука није била лака, не само зато што је дуго у репрезентацији и што је врхунски играч. Он је био мало изненађен, али то је саставни део живота“, рекао је Пешић на конференцији за новинаре.

Он је поновио да је досадашњем капитену Србије рекао да не може да му понуди статус и мјесто које је до сада имао у репрезентацији.

„Било је /у репрезентацији/ много разговора на ту тему. Речено је да је он капитен и врхунски играч, па се размишљало да буде неки бекап играч. Али, он никада није био играч са клупе. Екипа се не саставља од најбољих играча, него од оних који најбоље функционишу“, навео је Пешић.

Објашњавајући разлоге зашто је одлуку о изостављању Теодосића са списка репрезентативаца за Европско првенство открио тек након седам дана, Пешић је рекао да је сматрао да репрезентација треба да има максималан мир како би се играчи фокусирали на припреме и европски шампионат који почиње 1. септембра.

Он је рекао да ће нови капитени Србије бити Владимир Лучић и Немања Бјелица, чији је наступ на Европском првенству под упитником због повреде на контролном мечу са Црном Гором.

ИЗВОРсрна, фото Политика
Претходни текстНово суђење Дамиру Хаџићу и осталима
Сљедећи текстУ поноћ обустава саобраћаја на правцу Пале – Јахорина