Насловна Најновије Пливање за Часни крст на Биоштици умјесто на Каљини

Пливање за Часни крст на Биоштици умјесто на Каљини

125
0

Пливање за Часни крст сутра ће, због временских прилика, бити одржано на Биоштици у мјесту Кнежина код Сокоца умјесто на купалишту Бук на ријеци Каљина, саопштили су организатори.

Учесник и један од иницијатора овог такмичења Мирослав Нешковић рекао је Срни да су се за богојављенско пливање на Сокоцу пријавила 22 такмичара и да су све припреме обављене.

Он је додао да ће се учесници окупити на ријеци Биоштица у мјесту Кнежина у 12.00 часова, а пливање за Часни крст почеће у 13.00 часова.

Нешковић је навео да су се за такмичење, које се трећи пут одржава на подручју општине Соколац, пријавили пливачи са Сокоца, из Рогатице, Милића и Хан Пијеска, те да је међу њима и млада Сокочанка Оливера Топаловић која годинама учествује у пливању за Часни крст.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је задовољство што ће и ове године бити одржано пливање за Часни крст, чију ће организацију локална управа помоћи када је ријеч о регистрацији учесника, ангажовању локалног Дома здравља и осталих служби чије је присуство неопходно.

Он је додао да су организатори, и поред свих настојања да припреме купалиште Бук, због јаке кише и бујичних вода те појачаног протока воде на ријеци Каљина били приморани да промијене локацију богојављенског пливања и, ако то временске прилике омогуће, одрже на Биоштици у Кнежини.

Српска православна црква прославља 19. јануара Богојављење – празник крштења Исуса Христа, којим је почела његова мисија и проповиједање хришћанске вјере.

Богојављење је један од највећих хришћанских празника, јер се сматра да су се у тренутку крштења први пут заједно појавили Отац, Син и Дух Свети, чиме је први пут објављена тајна Свете Тројице који су постали симбол вјере.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТренутно нема разлога за проглашавање стања елементарне непогоде
Сљедећи текстВласеница: Активирана клизишта, водостаји у порасту