Насловна Најновије Повољни услови за вожњу

Повољни услови за вожњу

123
0

Услови за вожњу јутрос су повољни, а саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано по претежно сувим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Из АМС-а су навели да ће данас због „протеста грађана“ од 11.55 до 12.55 часова доћи ће до блокаде саобраћаја на магистралном путу Фоча-Гацко.

На магистралном путу Брчко-Бијељина, због санације, саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно.

Због уклањања објекта и санације клизишта на дионици регионалног пута Србац-Горња Вијака, у Улици Владе Винчића, долази до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Kозарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Kлашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја, гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице и Фоча-Горажде у Филиповићима.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Станић Ријека-Kаруше-Подврсник-Љубиње-Требиње-гранични прелаз Kлобук и Станић Ријека-гранични прелаз Брод. Возачима се савјетује да на тим дионицама возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ за данас је најављен почетак радова на магистралном путу у Живиницама. Возила ће се за вријеме радова преусмјеравати на бајпас, обострано уз магистрални пут.

Санациони радови изводе се на истом магистралном путу, али на дионици Чевљановићи-Нишићи, због чега возила од 8.00 до 17.00 часова повремено саобраћају једном траком.

Због санације оштећења на мосту на дионици ауто-пута Високо-Kакањ, саобраћај је преусмјерен из возне у претицајну траку.

Због радова спорије се вози на магистралном путу Јабланица-Мостар, у Доњој Јабланици, затим на улазу у Столац из смјера Мостара, као и на раскрсници Горња Kалесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна, АМС РС, фото илустрација
Претходни текстДанас о извјештају о стању у банкарском систему за 2021.годину
Сљедећи текстДанас претежно сунчано, температура до 24 степена