Насловна Вијести Република Српска Повољни услови за саобраћај

Повољни услови за саобраћај

150
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се на већини путева саобраћа несметано, а на дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Поводом одржавања пењачког фестивала „Дрил енд чајл“ у кањону „Тијесно“, у близини рафтинг слалом-стазе до 17. септембра биће обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека од 11.00 до 11.45 часова. За вријеме обуставе, саобраћај ће се преусмјерити на алтернативни путни правац Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

Измијењен је режим саобраћања на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Режим саобраћаја измијењен је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља.

Због фарбања тунела и инсталисања опреме измијењен је режим саобраћаја у тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном правцу Пале-Подграб.

Режим саобраћаја измијењен је и на путу Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

У току је проширење и реконструкција водоводног система, због чега ће бити измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатић/.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи на самој линији разграничења одвија отежано, једном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцима ентитетска граница Каруше-Добој-Модрича-ентитетска граница Ждребан, ентитетска граница Турић-Лончари-ентитетска граница Лепница, ентитетска граница Власеница-Боричка улица, Рогатица, Котор Варош – ауто-пут – гранични прелаз Градишка, ентитетска граница Цапарде-Каракај, ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод и Добој-Дервента-гранични прелаз Славонски Брод.

Забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу дионица Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија маса премашује 16 тона.

У ФБиХ на дионици Рипач-Дубовско на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац због радова биће обустављен саобараћај од 10.00 до 11.00 часова, од 13.00 до 14.00 и од 16.00 до 17.00 часова, а алтернативни правац је Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац.

Обустављен је саобраћај и на раскрсници магистралних путева М-5 и М-16 у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, док се ноћу саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије се због радова саобраћа на дионици аутопута А-1 Зеница југ-Зеница сјевер и на магистралним путевима Тузла-Лукавац, Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф-Травник /Комар/.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

До 30. септембра отворен је гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко-Никшић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа Јахорини конференција поводом едукације у систему социјалне заштите
Сљедећи текстДанас топло и вјетровито, повремено киша