Насловна Вијести Повријеђени у пуцњави оперативно збринути, једно лице у животној опасности

Повријеђени у пуцњави оперативно збринути, једно лице у животној опасности

156
0

У Клиничком центру Црне Горе у Подгорици хоспитализоване су четири особе рањене на Цетињу, од којих је једна животно угрожена и на интензивној је њези, док су два пацијента хоспитализована у цетињској Болници и ван животне су опасности.

Према подацима црногорског Клиничког центра, један пацијент који је код њих на лијечењу је ван животне опасности и смјештен је на Клиници за неурохирургију.

„Други пацијент је након пријема оперативно збринут, има повреде можданих структура и коштаних структура главе, грудног коша, животно је угрожен и налази се у Централној интезивној јединици“, навели су из Клиничког центра.

Трећи пацијент има повреду трбушних органа, доминантно јетре, оперативно је збринут и на мјерама даље интезивне терапије и мониторинга, а смјештен је у интезивној јединици.

„Четврти пацијент има повреде врата, грудног коша, отворени прелом десне надлактице. Оперативно је збринут и даље захтијева третман у интензивној јединици“, навели су из Клиничког центра Црне Горе.

Директор цетињске Болнице Иван Ивановић рекао је да су двије особе, које су хоспитализоване у тој болници, а које су повријеђене у јучерашњој трагедији, стабилног општег стања.

„Ријеч је о мушкарцу и једној жени. Ван животне су опасности“, рекао је Ивановић за Телевизију Црне Горе.

Тридесетчетворогодишњи Цетињанин Вук Бориловић убио је јуче на Цетињу из ловачке пушке десеторо људи, међу којима и двоје малољетне дјеце. У нападу је повријеђено шест особа.

Из полиције наводе да је најприје пуцао на породицу чији су чланови боравили у просторијама његове куће као подстанари.

Тада је убио осмогодишње и једанаестогодишње дијете и ранио њихову мајку која је у болници подлегла повредама. Потом је пуцао на становнике цетињског насеља Медовина и убио још осам особа, а ранио шест.

Нападача је након тога убио суграђанин.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПомен за Србе страдале у „Олуји“
Сљедећи текстСкокови са вишеградске ћуприје у суботу, 20. августа