Насловна Вијести Погинуло готово 9.000 украјинских војника

Погинуло готово 9.000 украјинских војника

252
0

Готово 9.000 украјинских војника погинуло је до сада у рату са Русијом, изјавио је командант Оружаних снага Украјине генерал Валериј Залужњи.

Изјава Залужњег прва је из врха украјинске војске, у вези са бројем погинулих украјинских војника, од почетка руске специјалне војне операције у Украјини.

Он је говорио током конференције одржане у част војних ветерана и породица убијених, чијој дјеци је потребна заштита у неколико дијелова Украјине, укључујући Kијев.

„Дјеца не разумију ништа од овог што се дешава и дефинитивно им је потребна заштита, јер је њихов отац отишао на фронт и вјероватно је међу готово 9.000 хероја који су погинули“, рекао је Залужњи.

Залужњи није изнио детаље, нити је рекао да ли се у број погинулих рачунају сви војници убијени у акцији, као што су граничари, јавио је Ројтерс.

Предсједник Украјине Владимир Зеленски, изјавио је на истој конференцији, да око милион људи „брани земљу“ као дио оружаних снага или других служби.

Залужњи није навео колико цивила је убијено, нити колико руских војника је према процјени Kијева погинуло у сукобима. Међутим, Генералштаб Оружаних снага Украјине, саопштио је да је до сада погинуло 45.400 Руса. Русија није саопштила колико је руских војника убијено.

Ројтерс наводи да није у могућности да потврди број погинулих на обје стране од почетка руске специјалне војне операције.

ИЗВОРсрна, фото Time
Претходни текстНа Сокоцу спремни за 195 малишана у новој педагошкој години
Сљедећи текстЈавни позив за суфинансирање трошкова боравка дјеце у вртићима