Насловна Најновије Подијељене божићне печенице за 76 српских породица на Банији

Подијељене божићне печенице за 76 српских породица на Банији

155
0

За 76 породица које живе на Банији у Хрватској подијељене су печенице поводом најрадоснијег хришћанског празника – Божића, које су обезбиједили хумани људи поријеклом из овог краја.

Печенице је обезбиједио добротвор тридесетједногодишњи Данијел Додош из Швајцарске, чији коријени вуку са Баније, уз финасијску подршку Срђана Марина.

Божићне печенице уручене су породицама које живе у селима Стрмен, Црквени Бок, Ивањски Бок, Меминска и Шаш.

„Овим даривањем, желимо да покажемо да мјештани наших села који данас живе на Банији нису сами, да увијек постоји неко ко мисли на њих и од кога ће имати подршку“, рекао је Додош Срни.

Он је истакао да је желио овом акцијом да подстакне и друге да помажу и мисле на људе на њиховој родној груди.

Додош је изразио захвалност и Пери Грабуџији, који је обезбиједио транспорт печеница.

Парох у Хрватској Kостајници у Епархији горњокарловачкој Славиша Симаковић, рекао је Срни да је живот Срба у парохији костајничкој тежак и да има мало младих.

„Овдје је остало углавном старије становништво, а младих скоро да и нема. У нашој парохији годишње умре око 80 људи, тако да се убрзано празне наша села“, истакао је свештеник Симаковић који је јуче подијелио печенице српским породицама.

Православни вјерници који поштују јулијански календар данас обиљежавају Бадњи дан који најављује најрадоснији хришћански празник – Божић.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстРадован звучи психички снажно, али питање је да ли је заиста тако?
Сљедећи текстTушевљак: Отказивање протеста – добар потез, треба градити суживот