Насловна Најновије Поднесен извјештај против 17 лица због организованог криминала

Поднесен извјештај против 17 лица због организованог криминала

182
0

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су Тужилаштву БиХ извјештај против 17 лица због сумње да су починила кривична дјела организовани криминал, у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет опојним дрогама, неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне намјене, помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела и прање новца, саопштено је из МУП-а Српске.

Ове активности спроведене су у оквиру заједничке акције МУП-а Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево, које су реализоване по наредбама Суда БиХ, а под надзором и уз координацију Тужилаштва БиХ на подручју општине Соколац и Кантона Сарајево.

Лица се сумњиче да су у периоду од 2020. године до данас, дјелујући као организована криминална група, неовлашћено трговали опојном дрогом кокаин на међународном и то на територији БиХ, Србије, Хрватске и Краљевине Белгије.

Наведене акција је резултат још једне истраге у којој су се користили подаци добијени из апликација „Скај“ и „Аном“, а у сарадњи са полицијским агенцијама Еуропол и ФБИ.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСуд БиХ одбио приједлог за укидање притвора Лучићу
Сљедећи текстПале, Усвојен општински буџет за наредну годину(ВИДЕО)