Насловна Вијести „ПОДНИЈЕЋЕМО ПРИЈАВУ“: Планинарски савез Српске осудио скрнављење крста на Лелији

„ПОДНИЈЕЋЕМО ПРИЈАВУ“: Планинарски савез Српске осудио скрнављење крста на Лелији

400
0

ПЛАНИНАРСКИ савез Републике Српске уложиће протест органима Републике Српске и поднијети пријаву надлежним органима након што је група планинара оскрнавила крст на планинском врху Лелија на којем је истакла ратну заставу са љиљанима такозване Армије БиХ, рекао је Срни предсједник тог савеза Љубиша Араманда.

– Поднијећемо пријаву надлежним органима да се убудуће овакви случајеви не дешавају. Ово је други пут да се то дешава на Лелији. У договору са планинарским друштвима из окружења и Источног Сарајева треба предузети мјере и радње да убудуће спријечимо овакве догађаје – нагласио је Араманда.

Он је рекао да се Планинарски савез Републике Српске ограђује од понашања појединих планинара у БиХ и да сва вјерска обиљежја свих народа у БиХ требају бити законски заштићена.

– Истицање ратних застава такође не подржавамо у било којем облику – додао је Араманда.

Он је напоменуо да је крст подигнут у част истакнутог планинара др Јове Елчића и да има и ту симболику.

– Вандализму у планинарству нема мјеста и свако ко то жели није добродошао у оквире Планинарског савеза и све планинарске организације у Републици Српској и шире – истакао је Араманда.

Група планинара оскрнавила је крст на планинском врху Лелија на којем је истакла ратну заставу са љиљанима такозване Армије БиХ, а потом се један од планинара и попео на крст, преноси портал спортдц.нет.

Крст, који је прије неколико година поставило Планинарско друштво „Лелија“ из Калиновика, саставни је дио Планинарског пута Др Јово Елчић, који повезује три планине – Трескавицу, Лелију и Зеленгору.

Фотографије планинара са ратним заставама такозване Армије БиХ на крсту на врху Велике Лелије објављене су на „Фејсбук“ профилу Алена Марића, пренио је портал.

ИЗВОРСрна
Претходни текстДан и слава Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву(ВИДЕО)
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“, 11.06. (ВИДЕО)