Насловна Најновије Подршка у увођењу иновација за пет предузећа из Источног Сарајева

Подршка у увођењу иновација за пет предузећа из Источног Сарајева

415
0

Градска развојна агенција Источног Сарајева, у сарадњи са Министарством привреде и предузетништва Републике Српске и Агенцијом за развој предузећа – Еда из Бања Луке, одабрала је пет предузећа из Источног Сарајева којима ће бити пружена техничка подршка у увођењу иновација, саопштено је из Агенције.

Ријеч је предузећима ЛИВ д.о.о, Махагони д.о.о, Златно зрно Остојић д.о.о, Пољопром д.о.о и Елко д.о.о.

Како се наводи у саопштењу, укупна вриједност овог програма је 75.000 КМ, док појединачне вриједности за предузећа износе од 4.000 КМ до 14.000 КМ.

Предузећа су изабрана путем Јавног позива за достављање пријава за увођење иновација у мала и средња предузећа са подручја града Источно Сарајево у оквиру ваучер програма из Механизма за подршку имплементацији стратегија развоја МСП (SIEM).

“Пројектима је предвиђено да се одабраним предузећима обезбиједи стручна подршка за увођење иновација унапређењем постојећих или развијањем нових производа, услуга или процеса, укључујући дигитализацију и иновације у области маркетинга” рекли су из Градске развојне агенције.

Подржани су пројекти оптимизација пословних процеса, пројектовање технолошког процеса, примјена алата квалитета, увођење софтвера за евиденцију, дигитализација производње готових смјеса за домаће животиње, те примјена дигиталног маркетинга са фокусом на промоцији и коришћењу онлајн платформи и онлајн канала продаје.

Тема пројекта „Увођење иновација у МСП у оквиру ваучер програма“ је усклађена са препорукама Акта о малом бизнису и Индекса политика МСП 2020 (димензија 8б) и одређена је као приоритет у сарадњи са Министарством привреде и предузетништва Републике Српске.

Из Агенције су додали да је овај пројекат подржан у оквиру пројекта „Напредна имплементација Акта о малом бизнису BiH2EU – SBA u BiH2EU“ који имплементира Еда – Агенција за развој предузећа у сарадњи са Сарајевском регионалном развојном агенцијом СЕРДА, а финансира Шведска.

ИЗВОРРаис
Претходни текстПредстављен одбрањени матурски рад Марка Трифковића ,,Кватернион“
Сљедећи текстПослије подне локални пљускови са грмљавином