Насловна Вијести Република Српска Под лупом инспектора цијене на млијеку, шећеру, брашну, уљу…

Под лупом инспектора цијене на млијеку, шећеру, брашну, уљу…

218
0

Брашно, со, шећер, млијечни производи, маст, уље, маргарин, хљеб, шећер, храна за дјецу и лијекови ових дана су под подебљаном лупом тржишних инспектора у Српској, који провјеравају да ли су на овим производима цијене формиране у складу са законом, односно да ли се поштује Уредба о ограничењу маржи у промету робе.

– У седам контрола утврђене су неправилности, од којих се прекршај код три субјекта односи на прекорачење маржи, а код четири субјекта су утврђене неправилности по неком другом основу – речено је за Независне новине из Инспектората Републике Српске.

Ове контроле стартовале су прије неколико седмица, а спровођене су и у ранијим мјесецима, са мањим прекидима.

– Главни тржишни инспектор поново је издао налог да се од 1. септембра поново изврше контроле у трговачким субјектима, с циљем контроле формирања цијена, као и поштовања Уредбе о ограничењу маржи у промету робе – појаснили су из Инспектората Републике Српске

Од почетка марта, како истичу, интензивно трају ванредне контроле у промету робе и стратешких животних намирница, како у трговачким центрима тако и у већим малопродајним маркетима.

– Од 5. марта па до 12. септембра извршено је укупно 77 контрола, од чега су неправилности утврђене у 52. Инспектори су издали 65 прекршајних налога, у вриједности од 478.000 КМ, а све за прекорачење маржи, док је 40 прекршајних налога издато по неком другом основу за прекршај (неистицање цијена и др.) у вриједности од 22.800 КМ – навели су из Инспектората Републике Српске.

ИЗВОРнезависне
Претходни текстСастанак о могућности продужења забране извоза огревног дрвета
Сљедећи текстОрбан у Београду, Вучић му уручује Орден; Додик са Вучићем и Орбаном у Београду