Насловна Најновије Пожари у рејону Љубиња под контролом

Пожари у рејону Љубиња под контролом

59
0

Неколико мањих пожара па подручју општине Љубиње су под контролом, јер су екипе цивилне заштите на вријеме изашле на терен, изјавио је Срни вршилац дужности директора Цивилне заштите Републике Српске, Борис Трнинић.

Трнинић је рекао да је га је синоћ око 23.30 часова начелник општине Љубиње Стево Драпић, обавијестио да на подручју те локалне заједнице има више мањих пожара у неприступачним дијеловима.

„Чуо сам се са директором Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобаном Кустурићем и договорили да се одмах ујутро изађе на терен“, навео је Трнинић.

Он је нагласио да је у координацији са Драпићем и Кустурићем организован базен, односно резервоар за воду за гашење, те да су запослени у Републичкој управи цивилне заштите, ватрогасци из Љубиња, изашли на терен јутрос око 6.00 часова, када је почело гашење пожара.

Кад је ријеч о ситуацији у Гацку, Трнинић је рекао да су на подручју те локалне заједнице угашени пожари и повучене екипе са терена.

„Нема проблема, што се тиче Гацка све је регулисано“, рекао је вршилац дужности директор Републичке управе цивилне заштите.

Трнинић је напоменуо да са терена за сада нема информација да има других пожаришта на подручју Републике Српске.

„Можда има пожара, али територијалне ватрогасно-спасилачке јединице локалних заједница вјероватно могу за сада да се изборе“, додао је Трнинић.

Хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске гаси пожар у рејону мјеста Убоско-Битуња код Љубиња, изјавио је раније Срни начелник општине Љубиње Стево Драпић.

ИЗВОРсрна, фото Avaz
Претходни текстОбиљежене 32 године од злочина над српским цивилима у Горњим Магашићима
Сљедећи текстДанас сахрана убијеног полицајца; Дан жалости у Лозници