Насловна Најновије Пожар на депонији у Незуцима под контролом

Пожар на депонији у Незуцима под контролом

71
0

Пожар на депонији у Незуцима код Вишеграда је под контролом, захваљујући интервенцији хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске у садјеству са вишеградским ватрогасцима, рекао је Срни Зоран Брестовац из Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

“До 12.30 часова избачено је 50.000 литара воде са вишенамјенским хеликоптером `коала`. У садејству са ватрогасцима Вишеграда пожар је увелико под контролом. Настављамо са акцијом гашења пожара”, нагласио је Брестовац.

Он је истакао да су по налогу предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске брзо стигли у Вишеград и почели са акцијом гашења пожара на градској депонији.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио је Хеликоптерском сервису Републике Српске на брзој интервенцији, с обзиром на то да је постојала тенденција ширења пожара.

“Екипе Територијалне ватрогасне јединице Вишеград, Шумског газдинства `Панос` и Цивилне заштите су на терену како би покушали спријечити ширење пожара. Уз подршку Хеликоптерског сервиса грађани Вишеграда и домаћинства која се налазе у близини пожара су сигурна у брзо, поуздано и ефикасно гашење пожара”, рекао је Ђуревић.

Драган Јовановић из Цивилне заштите Вишеград рекао је да су припадници Ватрогасне јединице и Цивилне заштите одмах по дојави кренули са гашењем, а да је ангажован и Хеликоптерски сервис Српске због неприступачног терена и опасности да пожар постане ширих размјера.

“Осим пожара у насељу Незуци, имамо пожаришта у насељима Ораховци и Претишта гдје дежурају припадници шумског газдинства. Захваљујем се колегама, ватрогасцима и Републичком хеликоптерском сервису и надам се да ће заједничким снагама пожар бити саниран у најкраћем року”, истакао је Јовановић.

Хеликоптерски сервис Републике Српске успјешно помаже у борби против пожара, а овог љета изведене су бројне акције гашења пожара из ваздуха широм Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРаспоред редукција за сриједу 4.9.2024.
Сљедећи текстНа атлетској трци у Власеници више од 400 такмичара (Видео)