Насловна Вијести Источно Сарајево Позив за учешће у платформи “Дијалог за младе“

Позив за учешће у платформи “Дијалог за младе“

230
0

Град Источно Сарајево позвао је младе са подручја града, узраста од 15 до 30 година, спремне за јачање властитих капацитета и унапређења квалитета живота локалне заједнице да учествују на првом састанку који се у петак, 22. јула, организује у оквиру платформе „Дијалог за младе“.

Дијалог за младе је платформа/простор у оквиру којег млади људи имају могућност да идентификују потребе, проблеме и неискориштене потенцијале, те истовремено понуде иницијативе или рјешења за унапређење квалитета властитог живота и живота локалне заједнице, саопштено је из Градске управе.

Овакав начин ангажмана младих директно утиче на повећање њиховог учешћа у процесима доношења одлука на локалном нивоу, оснажује их и осигурава да се у пуном капацитету искористи њихов потенцијал.

У оквиру Дијалога биће организовани састанци са младима за идентификацију питања, али и одговора од виталног значаја за њих у локалним заједницама, те ће их охрабрити да учествују у друштвеном животу заједнице и ближе сарађују са локалним властима.

Након обављених неколико консултативних састанака са младима у оквиру платформе „Дијалог за младе“, биће објављен јавни позив за подршку омладинским пројектима на подручју града Источно Сарајево путем којег ће млади имати прилику да предложе за финансирање и спровођење оне иницијативе које су приоритизоване у оквиру консултација, те оне за које процијене да ће моћи да охрабре и ангажују младе за учешће у животу локалне заједнице.

Дијалог за младе је консултативни механизам за активно укључивање младих у живот заједнице. Организује се у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану 2 – ReLOaD2, којег финансира Европска унија, а спроводи Развојни програм УН у БиХ у партнерству са Градом Источно Сарајево.

Сви заинтересовани могу да се пријаве путем линка:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScT5OAjMFYzLmO9zTrOPCY1FjfG0LgwRGSFul-a58lCZHD-gg/viewform

Састанак је заказан у 12.30 часова у Градској управи.

ИЗВОРсрна, фото Град Источно Сарајево
Претходни текстСабор српског изворног народног стваралаштва у Војковићима
Сљедећи текстИз штампе изашла монографија “Дјеца жртве рата 1991 – 1995“