Насловна Вијести Република Српска Позив пољопривредницима да излажу на сајму 10. и 11. септембра

Позив пољопривредницима да излажу на сајму 10. и 11. септембра

222
0

Регионална пољопривредна изложба и сајам „Рогатица 2022“ биће одржани 10. и 11. септембра, саопштили су из Организациног одбора и позивали пољопривреднике Сарајевско-романијске и Горњодринске регије да учествују.

Према утврђеном програму, ова 56. по реду манифестација, почеће 10. септембра у 13.00 часова оцјењивањем скоруп кајмака из властите производње у категоријама зрели и млади, у кухињи општине Рогатица.

Истог дана биће одржана стручна предавања за пољопривреднике у сали Скупштине општине Рогатица од 16.00 часова.

Другог дана манифестације, 11. септембра, у 10.00 часова биће свечано отворена Регионална пољопривредна изложба и сајам у Рогатици, а потом ће услиједити оцјењивање изложених грла у говедарству, овчарству, козарству и коњарству, те изложеног сјеменског и меркантилног кромпира робних произвођача.

На штандовима ће се наћи и традиционални домаћи производи, млијеко, воће, пчеларски производи, домаћа кухиња и производи кућне радиности и рукотворине овог краја.

За најбоље изложене производе обезбијеђене су новчане награде, наведено је у саопштењу Организациног одбора.

Заинтересовани пољопривредни произвођачи са подручја општина Хан Пијесак, Соколац, Пале, Вишеград, Рудо, Чајниче, Ново Горажде, Фоча, Фоча-Устиколина, Трново, Kалиновик, Источни Стари Град, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Пале-Прача и Рогатица за све потребне информације могу позвати број телефона 058/490-237.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстОИК Братунац: Ранкић опозван
Сљедећи текстНа Сокоцу спремни за 195 малишана у новој педагошкој години