Насловна Друштво Позив пољопривредницима за учешће на сајму „Рогатица 2022“

Позив пољопривредницима за учешће на сајму „Рогатица 2022“

232
0

Регионална пољопривредна изложба и сајам „Рогатица 2022“ биће одржани 10. и 11. септембра, најавили су из Организациног одбора и позвали пољопривреднике Сарајевско-романијске и Горњодринске регије да учествују.

Предвиђено је да ова 56. по реду манифестација почне 10. септембра у 13.00 часова оцјењивањем скоруп кајмака из властите производње у категоријама зрели и млади, у кухињи општине Рогатица.

Истог дана ће од 16.00 часова бити одржана стручна предавања за пољопривреднике у сали Скупштине општине.

Другог дана манифестације, 11. септембра, у 10.00 часова планирано је свечано отварање Регионалне пољопривредне изложбе и сајма, а потом ће услиједити оцјењивање изложених грла у говедарству, овчарству, козарству и коњарству, те изложеног сјеменског и меркантилног кромпира робних произвођача.

На штандовима ће се наћи и традиционални домаћи производи, млијеко, воће, пчеларски производи, домаћа кухиња и производи кућне радиности и рукотворине овог крај.

За најбоље изложене производе обезбијеђене су новчане награде, наведено је у саопштењу Организациног одбора.

Заинтересовани пољопривредни произвођачи са подручја општина Хан Пијесак, Соколац, Пале, Вишеград, Рудо, Чајниче, Ново Горажде, Фоча, Фоча-Устиколина, Трново, Калиновик, Источни Стари Град, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Пале-Прача и Рогатица за све потребне информације могу позвати број телефона 058/490-237. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстЈавни позив за суфинансирање пројеката заједница етажних власника општине Источно Ново Сарајево
Сљедећи текстДодик: Уплаћена друга транша једнократне помоћи младима од по 100 КМ