Насловна Вијести Република Српска Пола милиона КМ за нови фудбалски терен са вјештачком травом

Пола милиона КМ за нови фудбалски терен са вјештачком травом

217
0

Фоча је једна од девет општина и градова у Републици Српској који ће добити фудбалски терен са вјештачком травом у оквиру великог пројекта којим републички Фудбалски савез поводом три деценије постојања, у сарадњи са локалним заједницама, жели да унаприједи услове за бављење, не само фудбалом, већ спортом уопште.

Ова општина се пријавила и прошла са приједлогом да се вјештачка трава постави на помоћни терен Фудбалског клуба „Сутјеска“ у Доњем Пољу који служи за тренажни процес свих селекција, а чијом ће се реконструкцијом омогућити играње званичних мечева, као и тренирање током зимске сезоне.

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић, који је прије неколико дана у Фудбалском савезу Српске у Бањалуци потписао уговор о изградњи терена вриједног више од пола милиона КМ, каже да се овај пројекат уклапа у његов план обнове свих спортских и рекреативних терена у Фочи.

„Терен са вјештачком травом моћи ће да користе фудбалери, остали спортисти, као и рекреативци и сви грађани Фоче. Имаћемо уређен спортски терен, а настојаћемо да уредимо дјечије игралиште и простор за вјежбање на справама, те да поставимо нову ограду и трибине. Наши фудбалери ће моћи раније да почну припреме, моћи ће да се одржавају турнири, да будемо домаћини различитих манифестација, да уљепшамо овај дио града“, рекао је Вукадиновић новинарима.

Он је захвалио Фудбалском савезу Републике Српске и његовом предсједнику Вици Зељковићу што је Фоча уврштена у овај пројекат.

„Фудбалски савез Српске издваја 500.000 КМ без ПДВ-а, а општина Фоча ће обезбиједити локацију и припремне радове, тако да ћемо припремити све што је неопходно да све буде урађено у најбржем року. Наредних дана урадићемо предмјере радова и упутити их Фудбалском савезу“, навео је Вукадиновић.

Он је додао да општина озбиљно размишља о кандидатури за МОСИ 2025. године и да у сколаду с тим настоји да обнови сву спортску инфрастуктуру, а сљедећи корак је изградња атлетске стазе, за шта ће се тражити додатни извори финансирања.

Вукадиновић је нагласио да су, захваљујући одличној организацији недавно одржаног међународног турнира „Фудбал френдс“, стигли позиви за узвратне посјете младих фудбалера из Фоче „Војводини“, „Црвеној звезди“ и „Ријеци“.

Омладинци из Фоче већ су боравили у Новом Саду, а услиједиће и посјете Београду и Ријеци.

„Захваљујем клубовима који су позвали наше омладинце. `Фудбал френдс` се одржава већ 16 година и до сада је само једанпут једна од екипа учесница позвала `Сутјеску`, а ове године имамо три екипе, што говори о томе да је турнир био заиста добар“, рекао је Вукадиновић.

У Фудбалском клубу „Сутјеска“ истичу да ће се реновирањем терена у Доњем Пољу, поред омогућавања много бољих услова за тренирање, створити и могућност да младе селекције на том терену играју званичне утакмице, чиме ће се растеретити главни терен на градском стадиону.

„До сада се у Доњем Пољу зими тренирало у веома лошим условима, што је узроковало да се поједини дјечаци не одлучују тако лако за фудбал, али унапређењем инфрастуктуре сигурно да ће овај спорт бити привлачнији за младе играче. На овај начин дуга зимска пауза, која нам годинама представља велики проблем, биће превазиђена“, рекао је Раде Васиљевић из Фудбалског клуба „Сутјеска“.

Терен у Доњем Пољу биће друго игралиште у Фочи које добија нову подлогу, након терена за мали фудбал на Градском стадиону на којем је у току замјена вјештачке траве и то захваљујући подршци Владе Војводине.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТребиње: Домаћи произвођачи представили производе
Сљедећи текстАнгелина Топић у финалу скока увис