Насловна Вијести Република Српска Поледица и угажен снијег на дионицама у вишим предјелима

Поледица и угажен снијег на дионицама у вишим предјелима

160
0

У Републици Српској и ФБиХ на појединим дионицама у вишим предјелима и преко превоја има угаженог снијега и поледице, док се у нижим предјелима саобраћа се по мокрим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске. Учестали су одрони земље или камења, посебно на дионицама Бањалука – Црна Ријека у мјесту Дабрац, Карановац – Кнежево, Бањалука – Теслић преко Борја, Сарајево – Фоча, Фоча – Шћепан Поље и Вишеград – Устипрача.

Из АМС апелују да возачи возе максимално опрезно и напомињу да је посједовање зимске опреме законски обавезно.
Из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске савјетују опрезну вожњу, прилагођену условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка – Нова Топола -Клашнице, Соколац – Подроманија, Бањалука – Српске Топлице, Брод на Дрини (Фоча) – Хум (Шћепан Поље), Челинац – Котор Варош, Теслић – Подјезера, Приједор – Стара Ријека, као и Приједор – Козарац.

Измјене у саобраћају су и у тунелима „Чељиговићи“ на магистралном путу Лапишница – Љубогошта и „Стамболчић“ на путу Пале – Подграб, као и на магистралном путу код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

Због квара на водоводној цијеви, саобраћај се одвија успорено на дијелу магистралног пута Приједор – Сански Мост, у Улици Краља Александра у Приједору.

Режим саобраћаја измијењен је и на путевима Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац – Горња Вијака – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић, Фоча – Горажде у Филиповићима, Језеро – Шипово, Укрина – Горња Вијака и Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, као и на правцу Лакташи – Србац.

На дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза, на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона.

На мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – граница са Србијом забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На подручју ФБиХ угаженог снијега и поледице на коловозу има на путним правцима Гламоч – Млиништа, Рипач – Врточе и Ресановци – Дрвар – Босански Петровац.

Радови су у току на дионицама Сарајево – Вогошћа, Добој – Маглај, на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ и на путу Јајце – Доњи Вакуф у тунелу „Скела“.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстОбиљежавање 104 године од уласка српске војске у Бањалуку
Сљедећи текстДодик: Улазак српске војске у Бањалуку донио слободу за све народе