Насловна Најновије Положено цвијеће на гроб Срђана Алексића

Положено цвијеће на гроб Срђана Алексића

137
0

Делегација града Требиња и чланови породице, данас су у овом граду положили цвијеће на гроб Срђана Алексића, који је трагично страдао прије 30 година, након што је бранио суграђанина Алена Главовића.

Предсједник Скупштине града Драгослав Бањак, рекао је да се овим чином присјећају младића који је дао живот штитећи слабијег, те додао да велики спортски комплекс и међународони пливачки митинг носи име Срђана Алексића, чиме град чува успомену на њега.

„Подсјећање на Алексића, али и многе друге хероје који су направили сличан поступак, у сваком случају помаже да се разумије страхота рата, степен безумља који прати сваку такву ситуацију и на другој страни помаже да се људи међусобно зближе и у временима мира постану још ближи једни другима“, рекао је Бањак новинарима.

Отац Срђана Алексића, Раде рекао је да, кад млади свијет признаје Срђана, он није умро.

„Добро би било да никад не умре ниједно дјело као Срђаново, већ да служи човјеку за путоказ за доброту, благостање и уништење сваког зла на овом свијету“, рекао је Алексић.

Срђан Алексић преминуо је прије 30 година од задобијених повреда, након што је шест дана раније бранио свог друга Бошњака Алена Главовића у центру града.

ИЗВОРсрна, фото Nezavisne novine
Претходни текстКривичне пријаве против бившег начелника Срђана Ранкића
Сљедећи текстСаопштење општине Источна Илиџа поводом тематске сједнице Скупштине града Источно Сарајево