Насловна Најновије Помен погинулим српским борцима код Жепе

Помен погинулим српским борцима код Жепе

235
0

У Жепи код Хан Пијеска, данас ће бити обиљежена 31 година од погибије 45 српских бораца, мучки убијених у кланцу у засједи, коју су им, упркос претходном договору, поставили припадници муслиманских снага.

Парастос код споменика убијеним борцима Војске Републике Српске /ВРС/, биће служен од 11.00 часова.

Kолона Сарајевско-романијског корпуса мучки је нападнута 4. јуна 1992. године, када се кретала према брду Зловрх, са задатком да достави храну и воду за 13 војника који су на тој коти обезбјеђивали радио-релејни објекат.

Са муслиманском страном био је постигнут договор да српски војници мирно прођу, међутим, муслиманске снаге су тај договор прекршиле и мучки с леђа, из засједе, напале српске војнике.

Служењу помена, осим родбине и сабораца, присуствоваће представнци борачких организација Пале, Источни Стари Град, Хан Пијесак, Соколац и Рогатица, те представници општинских власти.

Спомен-обиљежје погинулим српским борцима налази се између Хан Пијеска и Рогатице, на линији између села Подџепље, Стоборани и Kриваче, која припадају општини Хан Пијесак и мјесне заједнице Жепа у Рогатици.

Из Борачке организације Пале, подсјећају да је недавно завршено уређење овог спомен-обиљежја, за шта су средства обезбиједили Влада Републике Српске и општине Пале, Источни Стари Град и Хан Пијесак.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМареј дигао глас због Ђоковића: Сваки спортиста има право да каже шта мисли
Сљедећи текстИлија Работа проглашен за најбољег гуслара Републике Српске