Насловна Најновије Помоћ града Источно Сарајево и Владе Српске за унапређење саобраћајне мреже

Помоћ града Источно Сарајево и Владе Српске за унапређење саобраћајне мреже

97
0

Радови на реконструкцији Улице цара Лазара и три попречне улице у центру Сокоца почеће у понедјељак, 19. августа, за шта ће бити потребно 1.380.000 КМ, рекао је данас Срни градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Он је истакао да ће, према раније постигнутом договору, град Источно Сарајево обезбиједити 1.000.000 КМ, а општина Соколац 380.000 КМ.

Ћосић је навео да ће овим пројектом бити обухваћене Улица цара Лазара, главна улица у градском насељу Соколац, те попречне Романијска, Радомира Нешковића и Јове Јанковића.

Он је подсјетио да је ријеч о раније планираном пројекту унапређења саобраћајне мреже на подручју Сокоца, једне од општина града Источно Сарајево.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић, изразио је захвалност руководству града Источно Сарајево и Влади Републике Српске, за подршку у унапређењу саобраћајница на подручју општине Соколац.

Он је подсјетио да су, на његову иницијативу уз помоћ Владе Републике Српске, у првих десет дана августа у градском насељу Соколац, реконструисане и асфалтиране улица Миланка Витомира у насељу Јелен Брдо и улица у насељу Балтићи према узвишењу Пуховац, које нису саниране од деведесетих година прошлог вијека.

Башевић је истакао да је укупна вриједност радова на ове двије саобраћајнице 326.915 КМ са ПДВ-ом, те да је извођач радова Акционарско друштво „Романијапутеви“.

Он је навео да су планирани и радови на реконструкцији пута према соколачком насељу Лазе, на дионици регионалног пута Соколац-Олово.

Башевић је подсјетио да је Влада Републике Српске у сарадњи са Јавним предузећем „Путеви Републике Српске“ и општином Соколац, реализовала пројекат изградње и реконструкције раскрснице на улазу у градско насеље из правца Подроманије, за шта је издвојено 650.000 КМ, те реконструкцију магистралног пута Хан Пијесак – Соколац – Подроманија, вриједности 10.679.143 КМ.

ИЗВОРСрна, фото илустрација Инфо центар Соколац
Претходни текстПале: Апел да се рационално троши вода
Сљедећи текстШулић и Шкипина сутра на Палама