Насловна Најновије Поплаве у Италији, има погинулих (ФОТО/ВИДЕО)

Поплаве у Италији, има погинулих (ФОТО/ВИДЕО)

113
0
Најмање три особе су погинуле, а хиљаде је евакуисано из својих домова, након што су разорне поплаве погодиле италијански сјеверни регион Емилија Ромања, саопштиле су данас власти, упозоравајући да ситуација може да се погорша.

– Није готово са падавинама, трајаће неколико сати. Суочени смо са веома компликованом ситуацијом – саопштено је из Агенције за цивилну заштиту, преноси Ројтерс.

Италијански медији су извијестили да се најмање четири особе воде као нестале, једна у Ћезени и три у оближњем Форлију.

Наводи се да се 14 ријека излило из својих корита у Ромањи, источном дијелу региона, што је приморало становнике градова попут Ћезене да се попну на кровове кућа, гдје су их ватрогасци спасавали хеликоптерима или гуменим чамцима.

Поплаве у Италији (Фото: EPA-EFE/TOMMASO ROMANIN)

Градоначелник Равене, која је такође доста погођена, Микеле де Пасквале изјавио је да је само из његовог града током ноћи евакуисано 5.000 људи.

– То је сигурно била најгора ноћ у историји Ромање. Равена је непрепознатљива по штети коју је претрпјела – рекао је он италијанским медијима.

Италијанска премијерка Ђорђа Мелони изразила је у објави на Твитеру „потпуну солидарност са погођеним становништвом“ и поручила да влада пажљиво прати догађаје и да је спремна да пружи помоћ.

Обилне падавине у Емилији-Ромањи услиједиле су послије недјеља суше које су смањиле капацитет земљишта да прима воду чиме су погоршане посљедице поплава, наводи Ројтерс.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстПедијатар ендокринолог од сада у Болници ,,Србија“
Сљедећи текстСловенија: На десетине клизишта активно након недјељу дана сталних падавина