Насловна Најновије Породица Горана Станишића из Рудог исписује успјешну животну причу

Породица Горана Станишића из Рудог исписује успјешну животну причу

123
0

У Штрпцима код Рудог, породица Слађане и Горана Станишића годинама исписује своју успјешну животну и пословну причу.

Станишићи нису напустили свој родни крај и породично развијају столарску радионицу у којој има посла за још радника.

У радионици у Штрпцима и двадесеттрогодишњи Дарко Станишић. У Београду је завршио основне студије, Смјер друмски и градски саобраћај и наставио школовање на мастер студију Безбједност и организација саобраћаја. Умјесто понуђених запослења у струци, одлучан је да ће наставити путем својих родитеља. 

– Лијепо нам је овдје, не бих да идем из свог мјеста. Желим да испоштујем родитеље, јер су они у овом послу. Не бих мијењао ништа, остајем ту кад већ имам прилику – каже Дарко.

Осма је година од када су супружници Слађана и Горан кренули у самосталну предузетничку причу – производњу намјештаја. Поносни су на синове који су озбиљно прихватили посао. Пословну причу годинама темеље озбиљним радом. Да су сви као породица, потврђују и запослени. Никола и Милош, из сусједног мјеста, на послу су шест година, односно годину дана.

Никола Пантовић прича да је ово занимљив посао и да није монотон, јер увијек има нових сазнања и интересантних изазова. Похвалио је и велику колегијалност и слогу на послу. 

Милош Ковачевић истиче да се сви осјећају као породица, а један од разлога је и љубав према столарском занату. 

Горан Станишић је стицао столарско искуство у сусједном Прибоју у Србији, док се са супругом није одлучио отиснути у предузетничке изазове. Од уштеђевине од узгоја и продаје малине, купили су прву машину. Из године у годину, резултати су били све бољи, захваљујући и подстицајима.

– Купили смо једну нову машину од подстицаја општине, а затим својим средствима и уз помоћ Каритаса ову велику која је и наврједнија у радионици – прича Горан

Слађана Станишић подсјећа да је било и тешких тренутака, али истиче, да вриједно раде и да се надају да ће бити све боље.

– Жељели би смо да наши синови прошире фирму – каже Слађана.

Станишићи појашњавају да уредно измирују све обавезе и према запосленим и према држави. Нису се дали поколебати упркос  изазовним условима које је наметала криза изазвана пандемијом вируса корона, а потом и сукобом у Украјини.

ИЗВОРКатера
Претходни текстЗа финансирање спортских организација општина Вишеград издваја 260.000 КМ
Сљедећи текстУлични продавци цвијећа неће бити предмет контроле Градске инспекције, истакао градоначелник Љубиша Ћосић