Насловна Најновије Породице жртава исказале незадовољство радом правосуђа БиХ

Породице жртава исказале незадовољство радом правосуђа БиХ

124
0
Незадовољство радом Суда и Тужилаштва БиХ данас су у Сарајеву исказали представници Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, који нису били задовољни исходом састанка у Тужилаштву БиХ јер нису добили ниједан одговор.
 

– Сама чињеница да се главни тужилац појавио на пола састанка показала нам је да никога не занимају српске жртве и то смо му и рекли на састанку – рекао је Срни предсједник Скупштине Републичке организације Бранимир Којић.

Којић је истакао да им је индиректно поручено да раде сизифовски посао, као и да никада неће одговарати сви они који су мијењали исказе и тако ослободили Насера Орића и друге који су убијали Србе.

– Више смо слушали како и они нису задовољни тренутним стањем, али и пребацивањем лоптице на све друге, чак и на породице жртава – навео је Којић.

Он је додао да је чињеница да су Срби добили скоро пет пута више година робије од свих других народа показатељ да овај и овакав Суд није формиран да суди по праву и правичности, него да је у раљама политике, али и страних амбасада.

– Немамо право да одустанемо, борићемо се свим дозвољеним средствима, па не искључујемо ни поновно окупљање породица, али овај пут много масовније гдје ће доћи породице из цијеле Републике Српске – закључио је Којић.

 
 
ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик на безбједносном форуму у Москви: Српски народ прва жртва хегемонистичког концепта Запада
Сљедећи текстГрадоначелник Ћосић честитао крсну славу Универзитету у Источном Сарајеву